Ilko Zoltán

Alelnök, Bodrogköz és Ung vidék

1987. május 3-án születtem a bodrogközi Királyhelmecen. Régiónk egyik ősrégi magyar településén, Leleszen élem mindennapjaimat.

Tanulmányaimat a szülőfalum magyar alapiskolájában kezdtem, majd a Nagykaposi Erdélyi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában folytattam. 2006-ban érettségiztem a Királyhelmeci Gimnáziumban. 2012-ben diplomáztam a Rózsahegyi Katolikus Egyetem, Kassai Teológiai Fakultásán – filozófia és hittan szak, elméleti tantárgyak, valamint művészeti-nevelési tantárgyak tanáraként.

Aktívan igyekszem részt venni a társadalmi-közösségi életben. 2010-ben lettem a Via Nova ICS tagja, járásunk alapszervezeteinek alapító tagja, valamint a szervezet régiós mozgalmi életének egyik elindítója. 2011 novemberétől a Via Nova ICS országos vezetőségi tagja vagyok. A Magyar Közösség Pártja Tőketerebesi járási szervezetének munkáját elnökségi tagként segítem.

Lokálpatriótaként ragaszkodom nemzeti identitásunk megőrzéséhez, a magyar kultúra ápolásához, valamint az új értékek megteremtéséhez. Mindezt úgy, hogy nem feledjük gyökereinket. 2010-től Lelesz község önkormányzati képviselőjeként is próbálom a közjót és településünk fejlődését elősegíteni.

A természet szeretetét, a felelősségre nevelést Isten, haza, és embertárs iránt már cserkészként megtanultam. Keresztény, római katolikus hitet gyakorlok. Nagyon szeretek utazni. Szabadidőmet olvasással töltöm.