Varga Tibor

Elnökhelyettes

Varga Tibor vagyok. Királyhelmecen születtem 1986 augusztusának 8. napján. Kaposkelecsényben élek. Az általános iskolát falumban, majd Nagykaposon végeztem. A Nagykaposi Gimnáziumban érettségiztem. A Nyíregyházi Főiskolán kommunikáció-művelődésszervező szakpár keretében újságírói, humánpolitikai és PR kommunikációs menedzseri szakirányokat végeztem el, majd a Debreceni Egyetemen folytattam tanulmányaimat, ahol emberi erőforrás tanácsadó szakon szereztem újabb diplomát 2012-ben.

Számomra mindig is természetes volt, hogy büszke vagyok magyarságomra, és minden egyes nemzetünket ért támadás csak megerősítette ezt az érzésemet. Világnézetem kialakulásában nagy hatással volt rám, hogy a mai napig velünk élnek a nagyszüleim, ezáltal nem csak a múlt eseményeiről tájékozódhattam elsődleges forrásból, hanem a „modern” világban oly idegen tradicionális gondolkodásmódra, az ehhez tartozó értékek felismerésének képességére is szert tehettem. Családom református, ez alól csak apai nagymamám a kivétel, aki római katolikus. Ő volt az, aki gyermekkoromban imádkozni tanított. Nem meglepő tehát, hogy történelmi egyházaink jelenlétét nagyon fontosnak tartom a társadalmunk számára.

Felvidéki társaimmal a főiskolai rádióban több szemeszteren keresztül jelentkeztünk rendszeresen az Otthonról hoztuk című műsorral, melyben az elcsatolt területek történelmét, hagyományait és az időszerű eseményeket beszéltük meg. Főiskolai éveim alatt kezdtem el komolyabban érdeklődni a politika iránt, emellett a történelem és az irodalom is foglalkoztatott. Érdeklődési köröm középpontjában a mai napig e témák állnak.

Tudatában annak, hogy az egészséges nemzeti gondolkodású, elhivatott fiatalok jelentik a felvidéki magyarság jövőjét, nagyon fontosnak tartom azokat az ifjúsági szerveződéseket, melyeknek célja kultúránk ápolása, nemzeti identitásunk erősítése. Főiskoláskén kísérletet tettem rá, hogy létrehozzak ilyen célú szervezetet Ung-vidéki és bodrogközi fiatalokkal együttműködve. Munkám gyümölcse 2010 januárjában érett be, amikor megalakítottuk a Via Nova Ifjúsági Csoport alapszervezeteit a Nagymihályi és a Tőketerebesi járásban. 2011 novemberében a Via Nova ICs Kovácspatakon tartott tisztújító kongresszusán az a megtiszteltetés ért, hogy szervezetünk egyik országos elnökhelyettese lettem.

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a Via Nova ICs által számos kiváló magyar fiatalt volt szerencsém megismerni szerte a Felvidéken, illetve partnerszervezeti kapcsolatainknak köszönhetően az anyaországban és a további külhoni régiókban. Vallom, hogy kötelességünk megóvni szülőföldünket, kultúránkat, anyanyelvünket, és töretlenül hiszem, hogy van jövője nemzetünknek úgy a Felvidéken, mint az egész Kárpát-medencében. A Via Nova ICS vezetőségi tagjaként ennek jegyében dolgozom.

2009 októberétől az MKP munkáját segítem, mint a párt Nagymihályi járási titkára. Évek óta jelennek meg írásaim különböző médiumokban. 2012 májusától a Szabad Újság munkatársaként hetente két oldalban közlök híreket, interjúkat, riportokat, tudósításokat az Ung-vidékről és a Bodrogközről. 2008 óta tagja vagyok a Csemadoknak, 2010-ben községünk önkormányzati képviselőjeként is tevékenykedem. Szabadidőmben szívesen olvasok, sportolok, kirándulok, szórakozom. Különös vonzalmat érzek a hegymászás iránt. Ha sportesemények közül választhatok, legszívesebben futballmérkőzésre megyek. A magyar válogatott, a Ferencvárosi Torna Club és a DAC győzelmének tudok örülni.

Utóiratként álljon itt egy idézet az egyik legnagyobb felvidéki magyar embertől, gróf Esterházy Jánostól:

"Soha egy pillanatig se feledkezzetek meg arról, hogy Istentől származunk, és az Ő kegyelme nélkül az általunk annyira áhítozott és a ma annyira szükséges szebb és boldogabb jövőt nem fogjuk tudni elérni. Ne felejtsétek el egy pillanatra se azt, hogy magyarnak születtetek, és mint magyarnak kell meghalnotok. Ilyen szellemben neveljétek gyermekeiteket, mert egyedül ez biztosíthatja nemzetünk fennmaradását.".