1500 rajongó tombolt az első AugusztusFeszten Rimaszombatban

A MartFeszt példájára szervezte meg a Via Nova ICS Rimaszombatban az első AugusztusFesztet, melynek remélhetőleg a jövőben lesz folytatása is. A fesztivál ötletgazdája és fő támogatója Cziprusz Zoltán, a Via Nova ICS országos alelnöke és Auxt Ferenc, az MKP Rimaszombati járási elnöke volt. A nemrégiben felújított rimaszombati szabadtéri színpad vasárnap, augusztus 16-a estére megtelt közönséggel. A becsült látogatószám mintegy 1500 fő volt, akiket minden korcsoport igényeit kielégítően három zenekar szórakoztatott.

A „szerelemre született” Zoltán Erika koncertje nyitotta meg a fesztivált, majd őt követte a Liszt Ferenc-díjas énekes, Horváth Charlie, aki természetesen egy pohár „jég dupla whiskey”-vel mutatkozott be a rimaszombati színpadon. A zenei vonalat végül a Hooligans együttes zárta az este folyamán. A már jól befűtött hangulatra a fiatal rockbanda hatalmas tömeget vonzó koncertje dobott még jó néhány lapáttal. A nézőszám ezen a koncerten tetőzött, amelyre nemcsak a fiatalok, de az idősebb korosztály is tombolt.Az AugusztusFesztről nem maradhatott el a tánc sem – kísérőprogramként a ragyolci Kangoo Club tagjait, az Ejumps Team bemutatóját láthatta a közönség, akik az ugrálás örömével töltötték meg a színpad előtti teret.

Minden kétséget kizáróan egy nagyon jól sikerült rendezvényen van túl Gömör megye Rimaszombatja. A szervezőknek nemcsak a helyi és környékbeli magyarokat, de a szlovák ajkú rockzene kedvelőit is sikerült a nagyszabású rendezvényükkel megszólítaniuk. Mindazonáltal érkeztek vendégek az ország keleti és nyugati csücskéről is, sőt, a határ menti régiókból is köszönthették az érdeklődőket. Bónuszként a támogatók, ill. a helyi vállalkozók jóvoltából nyereményjátékon is részt vehettek a fesztiválozók, mely során csemegecsomagot és egyéb értékes ajándékokat sorsoltak ki. De ami a legértékesebb volt az 3 db Via Nova póló az összes féllépő által aláírva. A nyertesek kihúzásában Berényi József, az MKP elnöke is közreműködött.

A közönség soraiban találhattuk Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának országos elnöke mellett többek közt Šimko Józsefet, Rimaszombat város polgármesterét, Rigó Lászlót, Rimaszombat MKP-s alpolgármesterét és megyei képviselőt, akik elmondásuk szerint pozitív élményekkel gazdagon tértek haza.

Cziprusz Zoltán, a Via Nova ICS országos alelnöke, a rendezvény főszervezője a Felvidék.ma-nak úgy fogalmazott a rendezvénynek 1500 társszervezője volt. "Szeretném megköszönni mind az 1500 embernek, aki részt vett az AugusztusFeszten, hogy ennyien eljöttek, és ilyen remek hangulatot varázsoltak. Az időjárás is kegyes volt hozzánk a délelőtti eső után napsütés és kellemes időjárás várta a vendégeket" - mondta. A hangulattal kapcsolatban megjegyezte, hogy az fantasztikus volt és folyamatosan fokozódott. "Egy kellemes Zoltán Erika fellépés után Charlien már a színpad előtt csápolt a közönség, majd a Hooligans koncertre már-már eufórikus csapolásba mentek át. Remek volt. Köszönet érte a fellépőknek és a közönségnek is" - fejtette ki. Hozzátette, a szervezőkkel és stábtagokkal együtt 1500-an voltak, ami elsőre nagyon jónak mondható. "Igaz az eladott jegyek száma kissé kevesebb volt, ezért enyhe veszteség is keletkezett, de úgy érezzük a remek hangulat ezt maximálisan kárpótolta!" - nyilatkozta a Felvidék.ma-nak Cziprusz Zoltán. "Úgy érezzük, nem lehet okunk az elégedetlenségre. Sőt, így elsőre elégedettek lehetünk, s tanulva a kisebb hibákból a legközelebbi még jobban sikerülhet" - tette hozzá.

A rendezvény igazi célja megvalósult, ismét összefogtak Gömör–Nógrád (sőt egész Felvidék) fiataljai.