A Kapocs vándortáborban a felvidéki fiatalok összekapcsolása volt a cél

Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Via Nova ICS 2015. július 31-augusztus 2 között nyári csapatépítő rendezvényét, melynek keretén belül megvalósult a III. Felvidéki Labdarúgó-bajnokság.

A Kapocs tábor a szervezet bölcsőjének tekinthető. Az elnevezése is azt hivatott kifejezni, hogy fiatalokat kapcsol össze. Egyrészt a szülőföldjükkel, másrészt a Felvidék különböző területeiről, régióiból érkező fiatalokat kapcsolja össze. A Martosi Szabadegyetem mindenkinek szól, a Kapocs tábor pedig egy nyári találkozó hely, amely első sorban a tagságnak szól, de kiváló kikapcsolódási alkalom az éppen aktuális helyszín, a környék fiataljai számára is.

„A tizenkettedik Kapocs tábort szerveztük meg a hétvégén. Hagyományához hozzátartozik az is, hogy minden egyes alkalommal más helyszínen valósítjuk meg. Idén azért döntöttünk úgy, hogy a Csallóközben, a tömb magyarság területén, Dunaszerdahely mellett rendezzük meg a tábort, mert a közeljövőben itt szeretnénk leginkább megerősíteni szervezetünket. A keleti végeken - Gömörben, az Ipoly és Garam mentén -, úgy gondoljuk, hogy a lehetőségekhez képest jól működik a szervezet, de ahol erősíteni kell, és ahol még vannak tartalékaink, az éppen a tömb magyar terület. Ezzel a táborral is motiválni szerettük volna az itteni tagságot, illetve a velünk szimpatizáló fiatalokat. Az idei helyszínválasztásunknak ez volt a célja. Az pedig már egy bónusz, hogy a Felvidéki Labdarúgó-bajnoksággal összekötöttük az idei tábort. A következő bónusz pedig, hogy a DAC – Slovan bajnoki mérkőzést is megtekinthettük. Igazából tökéletes hármas lett." – nyilatkozta a Felvidek.ma –nak Gubík László, a Via Nova Ifjúsági Csoport elnöke.

Az idei Kapocs tábor programkínálata nem az agytekervények megterheléséről szólt, sokkal inkább a közösségépítést és csapat-összekovácsolást részesítették előnyben a szervezők. Az első este a muzslai minőségi borok kóstolásával telt.

A szombati napon a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság keretén belül 12 csapat mérettette meg magát a dunaszerdahelyi döntőben, amely a DAC műfüves edzőpályáján zajlott. A torna augusztus elsejei ünnepélyes megnyitóján Gubík László, a Via Nova elnöke és Iván Tamás, a bajnokság főkoordinátora köszöntötte a sportolókat és a nagyszámú szurkolókat. A mindent eldöntő forduló a tavalyi győztes Szepsi és Nyitracsehi csapata között zajlott, a amelyből az utóbbi jött ki győztesen. A dobogó harmadik fokára pedig Léva csapata állhatott.Az ünnepélyes díjkiosztón a díjak átadásában segédkezett A. Szabó László, Dunaszerdahely alpolgármestere, Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke, valamint Szabó Ottó, a DAC egyik kulcsembere is. Az Felvidéki Labdarúgó-bajnoksággal kapcsolatos cikkünket ITT>>> olvashatják.

A szombati napot a teqballozás is színesítette, és a foci iránt kevésbé érdeklődő résztvevők pedig a szép, napos időben a strandolás mellett is dönthettek. Az esti órákat a fiatalok együtt szórakozva töltötték el.
A tábor utolsó napján egy kommunikációs tréning is megvalósult, ahol Néveri Varagy Szilvia tartott előadást az érdeklődőknek. Bár a tábor programján kívül, a mintegy 200 résztvevő felvidéki fiatal zöme maradt a DAC – Slovan mérkőzésre, melynek a focirajongó ifjúság – főleg a keleti régiókból - kifejezetten örült, hogy szurkolóként részese lehet.
További képek megtekinthetők a Képgalériánkban ITT>>>.