Államalapító Szent István ünnepe Tornán

A Via Nova Ifjúsági csoport tornai alapszervezete augusztus 20-án megszervezte Államalapító Szent István ünnepét. Az ünneplő közösség részt vett a Szent István király tiszteletére tartott szentmisén, melynek végén a tornai katolikus plébános megáldotta az Új kenyér ünnepe alkalmából előkészített cipókat, melyekből minden résztvevő haza vihetett egyet. 

A szentmise után a tornai kettős keresztnél folytatódott az ünnep a kereszt szimbolikus felszalagozásával. Komjáti Attila, a Csemadok tornai alapszervezetének elnöke mondta ez alkalomból ünnepi beszédét, melyet a Búzavirág énekkar fellépése és Szuhanics Albert verse előzte meg Subovics Éva előadásában.

Jelen voltak a történelmi egyházak képviselői is Porubán Fülöp Angéla református lelkésznő és Dr. Juhász Attila katolikus plébános személyében, akik elmondták áldásukat. Ezután a jelen lévő szervezetek elhelyezték szalagjaikat a kettős kereszten, majd a rendezvény Nemzeti imánk eléneklésével ért véget.

A rendezvény elnyerte a résztvevők tetszését, így reméljük, jövőre is találkozhatunk ez ünnep alkalmából legalább ilyen létszámban.

Subovics Mónika, Felvidék.ma
A szerző a Via Nova ICS tornai alapszervezetének elnöke

Forrás: 
http://www.felvidek.ma/felvidek/ifjusag/55733-allamalapito-szent-istvan-unnepe-tornan