Bodrogközi Kulturális Fesztivál, ahol a jókedvé a főszerep

Az ország legkeletibb szegletében, ahol a „csend és nyugalom" jellemzi a hétköznapokat, az elmúlt hétvége mégis fesztiváltól volt hangos. Bodrogköz központi városában, Királyhelmecen, megrendezésre került a Bodrogközi Kulturális Fesztivál, hagyományos nevén a Szüreti Ünnepség. Az egész hétvégén tartó rendezvény legfőbb napja a szombati volt, mely a Magyar Közösség Pártja és a Via Nova Ifjúsági Csoport számára is mozgalmas napnak bizonyult.

A jó hangulat jegyében, már kora reggeltől programmal szórakoztatták az odalátogatókat. Idén új elemekkel bővült ki a fiatalok és az MKP közös sátra. „ Minden éven igyekszünk új elemekkel bővíteni a közös sátrunkat. Idén a kézműves foglalkozások mellé, melynek nagy sikere volt, Bodrogköz kvízzel szórakoztattuk a sátrunkhoz ellátogató vendégeket. A sok házi készítésű finomság mellett, melyeket a Via Nova ICS-s fiatalok és a helyi szervezeteink tagjai készítettek, játékokkal és sok meglepetéssel kedveskedtünk az érdeklődőknek." – nyilatkozta Ilko Zoltán, az MKP tőketerebesi járás elnökségi tagja.

A fesztivál keretén belül szüreti felvonulás, borkóstoló és gasztronómiai különlegességek, labdarúgó-mérkőzések, zöldség- és gyümölcskiállítás,utcazenészek, kirakodóvásár, képzőművészeti kiállítások, folklór együttesek és szólisták várták a közönséget. Minden nap sztárvendégek is felléptek a helyi szabadtéri színpadon. Beatrice, Muri Enikő, Bereczki Zoltán és mások.

A Via Nova Ifjúsági Csoport tagjai szerint, akik egész nap a sátornál segítettek, ez a fesztivál összeköti a bodrogközi embereket. Ebből a régióból sok ember dolgozik külföldön. Munkavállalás miatt messzebb kerültek a szülőföldtől, azonban ez a fesztivál jó lehetőség arra, hogy erre a hétvégére hazatérjenek. Családok, barátok és ismerősök találkozási helye, ahol a jókedvé, szórakozásé és kikapcsolódásé a főszerep.

További képek fotógalériánkban tekinthetőek meg ITT>>.

Horváth Emese