Felvidéki Labdarúgó-bajnokság - elindult az idei nevezés

Negyedik évadához érkezett a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság, amely a magyar amatőr focit és játékosokat országosan összekapcsoló rendezvénnyé nőtte ki magát.
A bajnokság alapszakaszának fordulóit április 26. és június 24. között rendezik. A döntő időpontjáról és helyszínéről a szervezők a későbbiekben tájékoztatnak.

A bajnokságra 8-15 fős csapatok jelentkezését várják, amelyek az adott város vagy falu magyar nevét használják. A csapatok játékosai közül legalább három fő a Via Nova tagja kell legyen, kivéve, ha nincs Via Nova alapszervezet az adott településen. Az a csapat, amely nem teljes nevezési névsort ad le, az alapszakasz folyamán legfeljebb három további játékossal feltöltheti 15 tagúra a keretét.

Az alapszakasz során minden régióban 3-5 csapat méri össze az erejét, és a csoportok győztesei jutnak tovább. A tervezett régiók a következők: Bodrogköz és Ung-vidék, Bódva-völgye, Kelet-Gömör, Nyugat-Gömör, Nógrád, Ipoly és Garam-mente, Zoboralja, Nyitra-és Zsitva-völgye, Vág-völgye, Duna-mente, Csallóköz és Mátyusföld, ill. Pozsony. A mérkőzéseket a kispályás futball szabályai alapján bonyolítják le, 4+1 vagy 5+1 fős csapatokkal, a meccsek hossza pedig ettől függően 2x12 vagy 2x15 perc.

Jelentkezni április 25-ig lehet a felvidekifoci@gmail.com email címen, illetve Farkas Attila főszervezőnél vagy a Via Nova ICs régiós elnökeinél. Nevezési díj nincs.

-vianova-