II. Családi Gyereknap Makrancon

Már másodszor szervezte meg a makranci Via Nova Ifjúsági Csoport a Családi Gyereknapot október 3-án a helyi sportpályán. Mint ismeretes a Via Nova az ilyen családcentrikus rendezvényekkel is bizonyítja, hogy milyen fontos számára a család, mint a társadalom alappillére. A kellemes napsütötte őszies időben, a kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat. A szervező fiatalok mindent megtettek, hogy a kilátogatók értéket kapjanak és a rohanó fáradalmaiból kicsit kizökkenve kellemesen kikapcsolódhassanak. Ennek érdekében sok attrakcióval igyekeztek érdekesebbé tenni ezt az eseményt.

A legkisebbek kedvenc időtöltése az ugrálóvárban volt, de kipróbálhatták a szlalomfutást és lovaskocsikázhattak is. Az idősebbek trambulinon dobálták az akrobatikus szaltókat és ügyességi játékokon próbálhatták ki magukat. A vianovás lányok arcfestéssel és kézműves játékokkal tették valóban színessé a gyerkőcök napját. Aki pedig megéhezett, az egy finom lángossal vagy babgulyással enyhíthette éhségét.

,,Azt hiszem hogy a tavalyi nagy siker után újra bebizonyítottuk, hogy van még kiút az érdektelenségből, s ha a tenni akaró fiatalok összefognak a falunkban, akkor ilyen közösségépítő rendezvényekkel nagyon hasznos társadalmi munkát fejtenek ki. Remélem, hogy egy év múlva ismét összejön ez a kezdeményezésünk, és ismét ennyi mosolygó arcot láthatok majd, mint most,, - nyilatkozta a Felvidék.ma-nak Szalay Gábor az egyik szervező.

A gyermeknapon készült fotógaléria ITT>> tekinthető meg.

vn