III. FLB: 2015-ben Dunaszerdahelyen rendezik a finálét

Idén is végéhez közeledik a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság versenylebonyolítása. Az alapszakasz viadalai már tavasztól zajlottak az egyes régiókban egészen július végével pedig be is záródtak. Ezek során 11 régió 43 csapata mérte össze erejét, tudását, hogy kvalifikálja magát a végső döntőbe. Kemény küzdelmek végén az augusztus elsejei dunaszerdahelyi nagydöntőbe az alábbi csapatok jutottak: Örös, Szepsi, Debrőd, Rimaszombat, Egyházasbást, Magyarhegymeg, Nyitracsehi, Léva, Palást, Udvard, Komárom és nem utolsó sorban Alistál csapata.

A tavalyi döntő - melyet a szepsi csapat nyert meg - a Martosi Szabadegyetem ideje alatt Ógyallán rendezték. Idén sem marad kísérőrendezvény nélkül a felvidéki sportünnepnek is beillő rendezvény, tekintettel, hogy a Via Nova ICs másik nagyobb szabású nyári rendezvényével, a Kapocs Táborral kötötték ezúttal össze.

A tavalyi győztesek A döntő egész időtartama három napot ölel fel, mivel a szervezők kiemelten fontosnak tartják, hogy a sportolók (és a szurkolók) ne csak a pályán ismerkedjenek egymással, hanem az esti bulik, egyéb programok során is, igazi egységes közösséget alkotva.

Pénteken a késődélutáni óráktól kezdődik maga a regisztráció, vacsora közben pedig sor kerül a másnapi mérkőzések csoportbeosztásának kisorsolására. Annak fényében, hogy a színvonalhoz méltó pályákon sikerül a meccseket megrendezni – melyért a szervezők ezúton is hálájukat fejezik ki a DAC vezetésének és Dunaszerdahely önkormányzatának –, nem okoz gondot az egészet egy nap alatt lebonyolítani, hiszen egyszerre 4 mérkőzés is folyhat. A via novás szervezők szerint a nagytorna reggel 9-től este nagyjából 19 óráig fog zajlani. Ezután kerül sor az ünnepélyes díjátadóra, melyre több illusztris vendég is hivatalos. Többek közt jelen lesz Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke, de más közismert nevek is várhatóak, ám kilétüket a meglepetésérték miatt nem akarták felfedni egyelőre.

A lelkes szurkolók, akik elkísérik csapataikat Csallóköz szívébe, kedvenceik buzdítása mellett részt vehetnek a Kapocs Tábor egyes programjain, de Szlovákiában elsőként kipróbálhatják a világszenzációnak számító magyar találmányt (jobban mondva új sportágat), a TEQBALL-t is.

Az értékelést követően az est az ünneplésé kell, hogy legyen, függetlenül attól, hogy ki hányadik lett, ugyanis régi közhellyel élve, aki bármilyen formában részt vett az FLB lebonyolításában, már győztesnek érezheti magát. Ez az esti buli a Zerda Pusbban lesz.

Másnap viszont már a pihenésé és a Kapocs Tábor programjaié lesz csak és kizárólag a főszerep, majd méltó záróakkordként a fiatalok együttesen tekinti meg a DAC-Slovan örökrangadót.