III. Zoboralji műveltségi vetélkedő Nyitracsehin

A jó szokás szerint a nyitracsehi kultúrház december 27-én immár harmadik alkalommal adott otthont az év végi műveltségi vetélkedőnek.Az egyre több tapasztalattal szervezett vetélkedőn évről évre újabb fantáziadús ötletekkel és izgalmas újításokkal áll elő a helyi Via Nova Ifjúsági Csoport, növelve ezzel a rendezvény színvonalát.

Idén is tucatnyi témakörben mérettették meg tudásukat az elhivatott versenyzők. Történelem, földrajz, rajzfilm, irodalom, helyismeret, természetrajz, idegen kifejezések ismerete, zene, sőt az ügyességi feladatok sem hiányoztak az idei témakörök közül. A vetélkedőn minden generáció képviseltette magát, így a négytagú csapatok sokféleképp alakultak, ugyanakkor szoros verseny alakult ki a hajrában. A derekasan helytálló csapatok fej fej mellett érkeztek a célegyenesbe, így a dobogós helyen az utolsó pillanatokban is rendeződések történtek. A kialakult holtversenynek furfangos találós kérdések helyes megfejtése vetett véget, ahol szükség volt leleményességre és éberségre egyaránt.

A kellemes családias hangulat fokozása érdekében ízletes kalácsot, teát és téli puncsot szolgáltak fel a háttérben szóló karácsonyi dalok teremtette meghitt légkörben. A decemberi műveltségi kvízjáték megrendezése mára már a nyitracsehi közösség hagyományává cseperedett, ezt mi sem tanúsítja jobban az egyre nagyobb érdeklődést mutató tömegnél. Az idén már kis híján félszáz résztvevőt fogadhattak a szervezők, akik bizakodva tekintenek a jövő felé, ugyanis az érdeklődés ilyen mértékű fokozódása esetén néhány éven belül már a kultúrház befogadóképességének korlátait fogja feszegetni a sosem csillapodó tudásszomjú és buzgó versenyszellemű tömeg.

A Csehi Via Nova Ifjúsági Csoport szervezésében megvalósuló esemény kapcsán hálás köszönet illeti a falu polgármesterét Kupeček Róbertet, Csáky Pál, európai parlamenti képviselőt és Tóth Klárát, a Nyitra és Vidéke Célalap ügyvezetőjét, akik odaadó segítséggel és értékes díjakkal támogatták a rendezvényt. Végül, de nem utolsó sorban minden kedves jelenlévőnek jár az elismerés. A szervezők jövőre is várják sok szeretettel az érdeklődőket Nyitracsehin.

Csámpai László