Kettő a tábor, egy a zászló – új időpontban a MartFeszt

A IV. Martosi Szabadegyetemet július 6-10. között rendezik meg a szokott helyen, a martosi Feszty Parkban.

A Martosi Szabadegyetem létrejötte óta a felvidéki magyar ifjúságnak két nyári közösségépítő fesztiválja van. A két rendezvény egymás mellett élése nem indult zökkenőmentesen, ám az idő azt a feltevést igazolta, mely szerint egyaránt szükség van rájuk, hiszen tavaly Martoson és Krasznahorkaváralján is új látogatottsági csúcs született.

A MartFeszt szervezői már tavaly nyáron bejelentették a 2016-os időpontot, de aztán a sűrű nyári rendezvénynaptárban újra egy időpontra került Martos és Gombaszög. A cél viszont az, hogy a felvidéki fiataloknak ne kelljen dönteniük a két nyári rendezvény között, hanem aki akar, az mindkettőre eljuthasson.

„Mindig több dolog köt össze bennünket, mint amennyi elválaszt. Ha ezt megértjük és komolyan is vesszük, akkor szép kilátásokkal tekinthetünk a jövőbe itt Felvidéken. E megfontolásból úgy döntöttünk, hogy rugalmasan állunk hozzá, és idén előbbre hozzuk a MartFeszt időpontját. Legyen kettő a tábor, de maradjon egy zászló!” – mondta Gubík László, a MartFeszt főszervezője és a Via Nova elnöke.

Így a fiatalok még hamarabb átélhetik az idei év legjobb 5 napját. Veled együtt ott lesz mindenki a IV. Martosi Szabadegyetemen július 6-10. között a szokott helyen, a martosi Feszty Parkban!