Legyek inkább "kurvamaďar"!

Olvasgatom a szlovák portálok fórumait. Őfelségének hála a szlovák közbeszédben a nevünket megelőző jelzők díszes sorába bevésődött a tolvaj és az áruló is. Új minőségben jelenünk meg tehát a szlovák társadalom előtt. A "kurva Maďar" vagy a "sprostý Maďar" sok évtizedes primátusát felváltja a "maďarský zlodej" és a "maďarský zradca".

Az első a történelmi frusztráltság terméke, ezzel nem sokat tudunk kezdeni. Ezt nekik kell elrendezniük önmagunkban. Mi akár büszkék is lehetünk rá, mert szellemi értékeinkre való féltékenységből fakad.
A második már a mi bűnünk, mert az "o tom potommal", "László Komárommal" meg a "Jánošík-tánccal" arra neveltük a szlovák embereket, hogy a bugyuta magyar a jó magyar. Aki mosolyog, hülyét csinál magából, és elfogadja helyét az alsó kasztban. Ennek megtestesítője, ha úgy tetszik házikedvence lett Ő.

A harmadik és a negyedik pedig... Hát igen. Itt az új sláger. A tolvaj és az áruló. Ezt a Maďart már nem lehet szitkozódva tisztelni, mint egy nyavalyást. Az ilyen Maďart már szeretni sem lehet, mint egy hülyécskét. Ennek a Maďarnak már csak a szánalom és megvetés az osztályrésze.

A Híd projekt tehát nemhogy növelte volna a kölcsönös bizalmat magyar és szlovák között, épp ellenkezőleg, teljesen bizalmatlanná tette a közösségileg aktív, igényes és gondolkodó szlovákságot velünk szemben. Mondhatjuk azt is, hogy egy gerinces "kurvamaďar"-tól vezetett lefelé az út a megvásárolható "hajzelmaďar"-ig. Most már legalább nem amiatt küldenek a Duna mögé, mert tartanak, hanem azért, mert hánynak tőlünk.
Köszönjük, elég volt! Itt az ideje, hogy feltornázzuk magunkat oda, ahová tartozunk. Vissza a "kurvamaďar"-hoz!

De inkább még feljebb!

Gubík László