Szeretlek Felvidék! - kvízest Egyházasbástban

A Via Nova ICS Egyházasbásti Alapszervezete a megalakulása óta folyamatosan élen jár aktivitás szempontjából. A tettre kész, összetartó kis csapat már több ízben bizonyította jó szervezőkészségét. Eddig főleg a szórakoztató rendezvényekre összpontosítottak, most viszont, tágítva a fiatalok horizontját, kvízestet szerveztek, hogy a környék fiataljai összemérjék tudásukat a felvidéki magyar kultúrából.

A kultúrház kistermét zsúfolásig töltötték meg a csapatok és a kíváncsi nézők. A hagyományos kvízektől eltérően, a kérdések kizárólag felvidéki témákhoz kapcsolódtak. A Felvidék történelme, földrajza, sportja, irodalma és híres szülöttei mind helyet kaptak a palettán. A 90 kérdésből összeállított teszt komoly fejtörést okozott a versenyzőknek, azonban ez cseppet sem befolyásolta az est hangulatát.

A díjátadóra a Pogányvár Panzióban került sor, amit zenés szórakozással koronáztak. A győztesek az oklevelek mellett tárgyi ajándékokban is részesültek. A legjobb az almágyi csapat lett.

„Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek és gratulálok a remek szervezéshez a Via Nova ICS Egyházasbásti Alapszervezetének. Nagyon jól éreztem magam és úgy gondolom, mások is. Ez az első fordulója volt annak a kvízest sorozatnak, amit régiónkban indítottunk. Az első három csapat kvalifikálta magát a tavaszi döntőbe" – mondta Cziprusz Zoltán, a Via Nova ICS országos alelnöke.

A kvízest legfőbb célja a közösség építés mellett az volt, hogy jobban megismertessék a fiatalokkal Felvidék értékeit. Mert itthon van mire büszkének lenni!

Végh Barbara, www.gomorilap.sk