Tovább zakatol a tettek útján a füleki Via Nova

A Via Nova ICS Füleki Alapszervezete január 10-én tartotta évzáró, illetve évnyitó összejövetelét, melyen ismét új tagokkal bővült az alapszervezet, így már jócskán túllépték a harmincas taglétszámot és közelítenek a negyven felé.

A gyűlésen szó esett az eddigi munkásságról, melyet a helyi szervezet elnöke, Szvorák Dávid foglalt össze. A csapat kimondottan újnak számít, hisz márciusban szerveződtek meg. „Ugyan kevesen kezdtük, de annál nagyobb elánnal vágtunk bele a közös munkába és mára sikerült egy nagy és ütőképes csapatot létrehoznunk, akik nemcsak a füleki ICS rendezvényeken vesznek részt, hanem régió ill. országos szinten is építik a kapcsolatokat.

Az első program amin részt vettünk az a március 15-i koszorúzás volt, majd neveztünk a Felvidéki Labdarúgó-bajnokságba, melynek első fordulóját mi szerveztük meg Füleken és az utolsó fordulóig harcoltunk a döntőbe jutásért, de végül be kellett érnünk egy harmadik hellyel. Ebben az évben viszont nincs kegyelem, keményen visszavágunk.

Május elején részt vettünk a hagyományos gulyásfőző versenyen a Füleki várban, ahol bronz minősítést ért el a főztünk. Ezután megszerveztünk egy kvízestet, aminek nagy sikere volt, mivel 13 háromfős csapat képviselte magát a rajta.

Majd jöttek a leírhatatlan Magyarbulik július 4-én, szeptember 5-én és december 6-án. Azt kell mondanom, hogy eziránt a rendezvény iránt hatalmas lett az érdeklődés. A fiatalok ahogy meghallják, hogy Füleken Magyar Buli lesz, régiós szinten mozdulnak meg és jönnek városunkba, hogy közösen szórakozzunk, ismerkedjünk.

Augusztus 20-án rendeztünk egy Szent István napi megemlékezést a katolikus templom előtt, majd este tűzijátékkal is megörvendeztettük az embereket.
Beindultak a filmestek, amelyen minden hónapban magyar klasszikusokat vetítünk.

Októberben szerveztünk egy lanpartit, amin olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a számítógépeknek alig jutott elég asztal. Több mint harminc gép lett összerakva, és két playstation-on is lehetett játszani.

Decemberben pedig a gömöri régióval együtt gyűjtést szerveztünk a helyi árvaházaknak, melyre annyi ajándék gyűlt össze, hogy a gyerekek valósággal meghatódtak az átadáskor" – ecsetelte az óévet Szvorák Dávid.

Ugyanakkor az újév eseményeiről, feladatairól, teendőiről is szó esett:"2016-ban még nagyobb elánnal fogjuk belevetni magunkat a munkába, hogy Fülek városának még több és színvonalasabb rendezvénnyel emeljük hírnevét, amelyek kielégítik a fiatalság és az idősebb korosztály igényeit is.

Szeretnénk megmutatni, hogy a füleki fiatalok kreativitása illetve rendezvény szervezése nem ismer határokat és minden szinten lehet rájuk számítani" – zárta a helyi elnök.

tsák