Továbbra is lendületben a gömöri Via Nova

Míg országos szinten tisztújító kongresszusra készül a Via Nova, illetve politikusai révén a parlamenti választások előkampánya is lassan kezdetét veszi, addig helyi szinten sem áll meg az élet. Az elmúlt hetekben szinte minden alapszervezet megtartotta tisztújító taggyűlését, melyeket majd a járásiak követnek. Ezek választják meg azon küldötteket, akik majd a november végi nagykaposi kongresszuson új országos vezetőséget választanak.

További hír, hogy Cziprusz Zoltánék Óbáston is zászlót bontottak, így egyel újra gyarapodott az egyre népesebb tábor. „Különös örömmel tölt el, hogy Óbáston, ebben a pici medvesaljai községben is sikerült megalapítani az alapszervezetet, hisz a felmenőim innen származnak – mondta a Via Nova parlamenti listavezetője. Az óbásti fiatalok Kovács Máriát választották elnöknek, míg Szó Szabolcs fogja betölteni az alelnöki szerepkört.

Tisztújítót tartott a Via Nova ICS-t támogató partnerszervezet, az ú.n. Baráti Körök is. Itt az eddigi elnököt, Főző Zsoltot Halász Attila váltja a tisztségben. Főző Zsolt ezentúl Juhász Péter társaságában az alelnöki posztot tölti majd be. Főző értékelésében azt emelte ki, hogy egy újonnan létrejövő szervezetként milyen sikereket értek el, ami a gömöri fiatalok lendületességét bizonyítja, s szerinte még magasabb fokra kell emelni. Örömét fejezte ki, hogy hozzá tudtak járulni többek közt az Ősök sarjai ünnepéhez a Baranta-völgyben, a serkei Gömöri naphoz, vagy mondjuk a Balog-völgyi Rockfesztivál sikeréhez. Továbbá a Baráti Körök kezdeményezésére került sor az augusztusi tűzijátékra, de társszervezők voltak az Augusztus- és SzeptemberFeszten is. Ezek mellett a BK-sok kifejezték szándékukat, hogy szeretnének aktív segítséget nyújtani a vianovásoknak és a Magyar Közösség Pártjának a márciusi parlamenti választásokon is.

A szervezet új taggal is bővült. Csatlakozott hozzájuk László Ottó kovácsművész és a szintén hanvai Nagy Ákos Róbert esperes is.

tsák