Új úton a szepsi MKP

Új elnöke van a Magyar Közösség Pártja szepsi helyi szervezetének. Ugyan nemrégen, az önkormányzati választások után választották meg elnöknek Dobos Zoltánt a szepsi MKP élére, Dobos mégsem tudja tovább végezni a munkát, így a lemondás mellett döntött. Új elnöknek egyedül a fiatal Iván Tamást jelölték, akit elsöprő többséggel meg is választott a helyi tagság.

Iván Tamás számára nem ismeretlen a közeg, hiszen hosszú évek óta országos alelnökként tevékenykedik a párt ifjúsági partnerszervezetének számító Via Novában, és helyi szinten is komoly érdemi tevékenységet fejt ki az ifjúsági szervezetben. Emellett az etnikai párt tagjaként már hosszú ideje kapcsolata van a politikával. Nem is olyan régen a Járási Konferencia a 2016-os parlamenti választásokra is képviselőjelöltnek választotta meg.

A 23 éves fiatalember egyébként otthonról örökölte a közügyek iránti elkötelezettséget, hiszen édesapja, Iván László korábban parlamenti-, jelenleg megyei képviselő, illetve hosszú éveken keresztül irányította a várost alpolgármesterként.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a tagság úgy döntöttn én vagyok az alkalmas e poszt betöltésére. Úgy érzem, nincs a legkönnyebb helyzetben jelenleg az MKP Szepsiben, hisz jóval kevesebb képviselőt sikerült bejuttatnunk az önkormányzatba a legutóbbi helyhatósági választásokon, mint ami a kitűzött cél volt. Továbbá polgármesterjelöltünk is másodikként futott be, igaz nagyon kevés különbséggel. Viszont ami nem öl meg az megerősít - tartja a mondás. Mindannyian érezzük a ránk ruházott felelősséget. Az évek során nagyon sokszor szavaztak bizalmat nekünk a szepsiek. Az én célom elnökként az, hogy folytassuk a megkezdett munkát, és továbbra is minden körülmények között kiálljunk a szepsiek mellett. Nagy szerencsém van, hiszen ebben a csónakban nem egyedül evezek, egy megbízható és munkára kész csapat áll mellettem. Ezzel a tudattal biztos vagyok benne, hogy sikeresen fogjuk venni az elénk gördített akadályokat, legyenek azok bármilyen nehezek. Hitre, összefogásra és közös tettekre van szükségünk!"

A fiatal politikus a prágai Cseh Mezőgazdasági Egyetem (ČZU) hallgatója, közgazdaság és menedzsment szakirányzaton, melyet angolul végez. Ebből kifolyólag a szakpolitikában leginkább a mezőgazdasággal és a külügyekkel foglalkozik a Via Nován belül.

Nem Iván Tamás az egyetlen, aki via novásként került regionális MKP pozícióba. Az Ifjúsági Csoport országos elnöke Gubík László irányítja például a lévai helyi szervezetet, Varga Tibor, elnökhelyettes kaposkelecsényit, Csonka Ákos, a Nemzetpolitikai Kabinet vezetője a zselízit, Farkas Attila a kétyit, Leczo Bence pedig a bélyit. Mindazonáltal találhatunk több olyan helyi szervezetet, melynek élén nem kimondottan via novás, de fiatal áll. Ide kell sorolni a csinos jogászhölgyet, Bózsing Katalint, Nagyfödémesről, Agócs Gergely, Nagyszombat megyei képviselőt Királyrévből vagy éppen a korábbi Via Nova tag Köpöncei Pétert Palástról. Ezek a 30 év alatti fiatalok jelentik azt, hogy a pártban igenis van innováció, megszólítja a fiatalokat és kínál jövőképet.

vn, Felvidék.ma