Újra „Kezdj okosan!” konferencia a fiatal, kezdő vállalkozóknak

Idén újra megrendezi a Via Nova ICs a tavaly nagy sikerrel lezajlott Kezdj okosan! vállalkozói konferenciát. A szeptember 18-20. között, Ipolyságon megvalósuló rendezvény célja – a tavalyihoz hasonlóan – a pályakezdő, illetve fiatal vállalkozók szakmai segítése, átlendítése az indulási nehézségeken.

A Kezdj okosan! című konferencia olyan fiataloknak szól, akik kellő vállalkozói kedvvel rendelkeznek, ám tájékozatlanság vagy tapasztalathiány miatt nem merik megtenni az első lépést. A konferencián olyan szakmai előadókkal találkozhatnak, akik segíthetnek elindulni a sikeres vállalkozás útján, avagy kellő információt tudnak adni, hogyan is néz ki egy sikeres vállalkozás. Az érdeklődők több területről gyűjthetnek tudást és tapasztalatot. Marketing, menedzsment, régiófejlesztés, gasztronómia, informatika és a pályázati lehetőségek egyaránt fókuszba kerülnek, valamint arról is szó lesz, milyen egy vállalkozás szerkezeti felépítése. „Hiszünk benne, hogy itthon kell érvényesülnünk a mindennapokban. Ehhez nemcsak eltökéltségre van szükség, hanem szakmai tapasztalatra, tájékozottságra és tudásra is.

Célunk, hogy a hallgatóság kellő tapasztalatot és ösztönzést kapjon ahhoz, hogy a jövőben sikeresen megvalósíthassa célkitűzéseit. A konferencia emellett elősegíti, hogy a résztvevő leendő vállalkozók az előadókkal és egymással is kapcsolatot alakítsanak ki, és a jövőben kamatoztassák azt.” – foglalta össze a konferencia lényegét Iván Tamás, a Via Nova ICs alelnöke, a konferencia egyik szervezője.

Marketing tárgykörében Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád tulajdonosa szolgálhat érdekes információkkal. Papp Vargha Katalin a Chocomaze, kézműves csokoládék készítésével foglalkozó céget képviseli, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány pedig vállalkozásindítási workshopot tart. Felvidéken is kiugrási lehetőség lehet a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés, így a fiatal vállalkozók bevonása is ezekre a területekre. Dr. Mikula Lajos, ehhez kapcsolódóan, a fiatal magyarországi gazdák érdekképviseletével foglalkozó AGRYA tevékenységét mutatja be. A konferencia fővédnöke Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország szlovákiai nagykövete.

A programkínálat még bővülni fog a továbbiakban, és idén kiemelt figyelmet fordítanak a gimnáziumok és magán-szakközépiskolák végzőseinek megszólítására. Számukra a konferencia idejére szállást és étkezést biztosítanak. Jelentkezés és bővebb tájékoztatás: meszaros.attila@ics.sk

-ViaNova-