Ungváron adták át a kaposkelecsényi adventi koncert adományait

Célba ért az az adomány, ami a kaposkelecsényi jótékonysági adventi koncerten gyűlt össze. Az Ung-vidéki település református templomában Kudlik Júlia és Szvorák Katalin december 10-én mutatta be legújabb albumát. A rendezvényen összegyűlt pénzadományt Ungvárra vitték a szervezők, a rászoruló kárpátaljai magyar közösségek megsegítésére.

Kudlik Júlia, a Magyar Televízió Örökös Tagja és Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész Várakozás – dalok és gondolatok című albumának bemutatójára megtelt a kaposkelecsényi református templom. Az Ung-vidéki településen működő Bercsényi Miklós Csemadok Alapszervezet és a Via Nova Ifjúsági Csoport helyi szervezete közös adventi programjának Szesztay Ádám, Magyarország Kassai Főkonzulátusának főkonzulja volt a fővédnöke.

„A koncerten kihelyezett adományládába 779 euró gyűlt össze, amit Kovács Andrással, a Bercsényi Miklós Csemadok Alapszervezet elnökével közösen vittünk el Ungvárra december 22-én. Az ungvári református parókián az Ungvári Református Egyházközség lelkésze, Héder János, illetve a Tiszaásványi Református Egyházközség lelkésze, Stefán Zoltán fogadott bennünket. A pénzadomány mellé több csomag ruhát, játékot és könyvet is vittünk, amit a tiszaásványi közösség számára ajánlottunk fel" - tájékoztatta a Felvidék.má-t Varga Tibor, a Via Nova ICS elnökhelyettese, aki hozzátette, hogy a vendéglátók nagy köszönettel és hálával fogadták a fele-fele arányban elosztott támogatást, amit a rászorulók megsegítésére fordítanak. Az átvételi igazoláshoz mellékelt köszönetnyilvánításban az Ungvári és a Tiszaásványi Református Egyházközség népe meghatódottan veszi tudomásul, hogy a Felvidéken élő magyar testvéreik szeretetteljes szolidaritásukról tesznek bizonyságot. „Kárpátaljai Református Egyházunk és magyar népünk újra a történelem viharos tengerén hajózik. Mint annyiszor már, újra szembe kell néznünk az akadályokkal, amelyek körbevesznek minket, és meg kell maradnunk őseink földjén, elődeink hitében. (...) Köszönjük nektek azt, hogy velünk és mellettünk vagytok nem csak szavakban, de tettekkel is" - áll a köszönőlevélben.

„Nagyon jó látni, hogy ha szükség van rá, közösségünkben felgyúl a szolidaritás lángja, így mi is köszönetet szeretnénk mondani mindazoknak, akik hozzájárultak az adománygyűjtéshez! Bízunk benne, hogy valamelyest enyhíteni tudtuk e nehéz idők terheit a kárpátaljai magyar testvéreink számára" - fogalmazott Varga Tibor, aki azt is hozzátette, hogy további jótékonysági akciók megvalósítását tervezik.

Kiss, Felvidék.ma