Vincze Gábor lett a Via Nova ICS járási elnöke

Október 24-én, a rimaszombati Magyar Közösségi Ház tanácstermében tartotta tisztújító járási konferenciáját a Via Nova ICS, amelyen 47 küldött vett részt. A járási szervezet új elnökének Vincze Gábort választották, ügyvezető alelnöke Mag Fodor Enikő lett. A konferencián az országos elnökséget Susányi Mária (Rozsnyó) képviselte, de tiszteletét tette a losonci járási elnök, Varga Henrietta is.

24 alapszervezete van már a Via Nova IC-nek a járásban (21 alap- és 3 baráti körök), s mindössze a balogfalai, a méhi, a rimaszécsi és a runyai nem képviseltette magát a tisztújító konferencián – számolt be a találkozóról portálunknak Cziprusz Zoltán leköszönő járási elnök, aki a konferencia elején beszámolt az eltelt két esztendő történéseiről. Cziprusz kiemelte a főbb rendezvényeket (ezekről portálunk rendszeresen beszámolt), aki örömmel konstatálta, hogy immár kinőtték a Magyar Közösségi Ház tanácstermét. Beszámolója végén jelezte, hogy nem kívánja jelöltetni magát, hiszen jelenleg is országos alelnök, más egyéb feladatai és elképzelései is vannak, s az elnöki poszt teljes embert igényel.

Az elnöki posztra két jelölt (Vincze Gábor és Mag Fodor Enikő) akadt, rövid egyeztetést követően Vincze Gábor kapott bizalmat, aki mivel jelenleg még Debrecenben dolgozik, azzal a feltétellel vállalta el az elnöki posztot, hogy március 31-ig közösen viszik az elnöki teendőket Cziprusz Zoltánnal, de ügyvezető alelnökként Mag Fodor Enikő is segíti a munkájukat. Mag Fodor Enikőt javasolják az országos elnökségbe is. Kisantal Barbarát pedig a marketingért és alapszervezetekért felelős alelnöknek választották. Ezt követően választották meg az elnökséget – amelyet tekintettel az elmúlt két esztendőben megalakult alapszervezetek számára –, kilencről tizenhárom főre (Vincze Gábor – Újbást, Mag Fodor Enikő – Guszona, Kisantal Barbara – Rimaszombat, Burszky Bettina – Bátka, Borbás Lucia – Détér, Cziprusz Zoltán – Rimaszombat, Jakab Patrik – Almágy, Kovács Enikő – Abafalva, Kovács Mária – Óbást, Szabó Bianka – Sajószentkirály, Telgarecz Hajnalka – Dobóca, Tokár István – Jéne és Zajac Tamás – Serke) bővítettek. Az országos tisztújító konferenciára a tervek szerint november 28-án kerül sor Perbenyiken.

A konferencia felszólította azon alapszervezeteket, akik nem rendezték meg a megadott határidőig a tisztújító közgyűlésüket, záros határidőn belül pótolják azt. Végh Barbara személyében sajtófelelőst is választottak.

A tisztújítás után az elkövetkező hetek-hónapok feladatait vitatták meg, így október 30-án Ajnácskőn Halloween partit tartanak a Ramses zenekar közreműködésével, november 21-én Rimaszombatban nyolcadik alkalommal rendezik meg a Katalin-bált, december 5-én Magyar Buli lesz Füleken, 12-én pedig országos csapatépítőre kerül sor Bátonyterenyén. Dobócán december 19-én karácsonyváró rendezvényre kerül sor, s az év végi ünnepek között az idén is megrendezik a már hagyományos rimaszombati baráti összejövetelt.

A konferencia végeztével a küldöttek átvonultak az Incognito Bárba, ahol csatlakoztak a 3. Magyar Buli résztvevőihez, s mintegy kétszázötvenen mulattak önfeledten hajnalig.

jdj, gomorilap.sk